Tech Controllers

Încălzire și iluminat inteligent pentru casă – SINUM & alte solutii de la Tech Controllers

Încălzire și iluminat inteligent pentru casă - sinum tech controllers

În casele și locuințele noastre apar dispozitive din ce în ce mai noi, care ne ușurează sarcinile zilnice, permițându-ne să economisim timp și bani. Sistemele inteligente de încălzire și de iluminat sunt soluții confirmate care sunt în continuă dezvoltare. În acest articol, descriem posibilitățile actuale.

Pe scurt:

Soluțiile inteligente în casă garantează numeroase beneficii, printre care economii, siguranță, confort și comoditate.

Printre controlerele moderne pentru încălzirea prin radiatoare, prin pardoseală și mixtă, există dispozitive cu design și funcționalitate diferite, astfel încât proprietarul imobilului poate selecta soluții inteligente de încălzire care să se potrivească nevoilor sale.

Un sistem de iluminat inteligent este cel care se aprinde atunci când ocupanții au nevoie și se stinge atunci când nu se află nimeni în încăpere.

Se pot face economii reale atât la încălzire, cât și la iluminat, printr-un control chibzuit, cu dispozitive moderne.

Soluții inteligente - de ce să optăm pentru ele

Instalarea de soluții moderne, inclusiv a celor pentru controlul încălzirii și iluminatului, este benefică din mai multe motive diferite. Să le enumerăm pe cele mai importante.

Economii – înțelese într-un mod amplu, economisind astfel atât timp, cât și bani. Controlerele moderne de încălzire îmbunătățesc funcționarea dispozitivelor de încălzire, ceea ce face ca funcționarea acestora să fie mai ieftină.

Securitate – datorită soluțiilor moderne, obținem controlul asupra casei, inclusiv atunci când suntem plecați, deoarece iluminatul și încălzirea din camere pot fi gestionate și de la distanță.

Comoditate – posibilitatea de a aprinde sau stinge luminile într-o anumită cameră fără a ne mișca de pe canapea este o soluție comodă oferită de unitățile de control. La urma urmei, să alergi prin toată casa pentru a îndeplini anumite sarcini nu este deloc distractiv.

Confort – cu ajutorul aparatelor de control moderne pentru casă, ne putem garanta confortul cu diferitele funcții avansate ale acestora; de exemplu, aparatele de control pentru încălzire ne permit să variem temperatura în funcție de preferințele noastre în fiecare cameră în parte.

Unitatea de control EH-01 - inima unui sistem modern de gestionare a locuinței

Un avantaj incontestabil al unui sistem de gestionare modern este faptul că dispozitivul de control unic disponibil permite îndeplinirea mai multor sarcini. În cazul sistemului Sinum, un astfel de dispozitiv este panoul de control EH-01, care colectează și procesează în mod eficient informațiile de la dispozitivele și actuatorii externi. Ca urmare, utilizatorul poate vizualiza și edita funcționarea sistemului atât din cadrul rețelei casnice, cât și de oriunde din lume prin intermediul serviciului Sinum Cloud. Comunicarea între dispozitivele propriu-zise poate fi prin cablu sau fără fir.

Casa inteligentă - încălzirea ținută sub control

Încălzirea caselor și a apartamentelor este un subiect de actualitate, iar problema facturilor ridicate revine ca un bumerang în fiecare an în perioada de iarnă. Iar acest lucru nu este o surpriză pentru nimeni, având în vedere prețurile materiilor prime energetice și, în consecință, costurile de încălzire. Cea mai eficientă modalitate de a reduce facturile, confirmată de studii științifice, este instalarea unui sistem inteligent de control al încălzirii. Facturile pot fi reduse cu până la 25%.

Printre unitățile de control se numără cele pentru gestionarea încălzirii prin calorifere, prin pardoseală și mixte. În funcție de seria de dispozitive pe care o alegem, putem profita de o serie de funcții avansate și putem controla sistemul de încălzire pentru a funcționa eficient.

Printre dispozitivele pentru controlul inteligent al încălzirii se regăsesc:
– termostate de cameră din seria Single (EU-R-8b PLUS, EU-R-8s PLUS, EU-R-8pb PLUS, EU-R-8pz PLUS),
– termostate de cameră din seria Double (WSR-01, WSR-02, WSR-03, WSR-04, WSR-06, WSR-06, WZR-02),
– termostate de cameră din seria Frame (EU-F-8z),
– senzori de temperatură (EU-CI-mini, EU-C-8r, EU-C-8f, EU-C-8zr),
– module de relee pe șină DIN (PS-02, PS-08, PS-08 230),
– actuatoare electrice (STT-869),
– actuatoare termoelectrice (STT-230/2, STT-230/2 S, STT-230/2 T, STT-230/2 M)

 

Casa inteligentă - iluminat la comandă

Datorită soluțiilor avansate din cadrul sistemului Sinum, iluminatul poate fi reglat în funcție de anotimp și de zi, de la unitatea principală, cu o singură mișcare/clic, fără a fi nevoie să ne ridicăm de pe canapea. Sistemul poate funcționa în mod eficient dacă lucrează cu un senzor de mișcare. Lumina se stinge automat în cameră atunci când senzorul nu înregistrează nicio mișcare pentru o anumită perioadă de timp (ceea ce ne salvează dacă uităm să o stingem). La rândul său, atunci când detectează mișcare, lumina se aprinde automat (asigurând siguranță și confort).

În sistemul SINUM, dispozitivul de control utilizat pentru detectarea mișcării este multisenzorul fără fir CR-01. Este un dispozitiv mic și discret, cu până la patru senzori: mișcare, nivel de lumină, temperatură și umiditate. Dispozitivul comunică cu panoul de control în mod wireless și este alimentat cu baterii.

Printre dispozitivele disponibile pentru controlul inteligent al iluminatului se numără:

– întrerupătoarele din seria simplă (WS-01, WS-02, WS-03, WS-04, WS-06),
– întrerupătoare din seria dublă, adică o combinație a unui întrerupător cu un regulator de temperatură (WSR-01, WSR-02, WSR-03, WSR-04, WSR-06, WZR-02, WSS-22, WSS-33, WSZ-32),
– întrerupătoarele de ușă din seria FRAME (FS-01, FS-02),
– module de relee (PPS-02).

Cum să economisim cu soluții inteligente?

Așa cum am menționat mai sus, unul dintre principiile incontestabile ale soluțiilor moderne și inteligente este economisirea. Gestionarea automată a încălzirii face posibilă economisirea combustibilului (dispozitivul de încălzire funcționează mai eficient), reducerea pierderilor de căldură (scăderea temperaturii în încăperile nefolosite sau, de exemplu, atunci când membrii gospodăriei sunt plecați din casă) și reducerea semnificativă a facturilor. Gama foarte largă oferită face posibilă selectarea unor soluții care să se potrivească nevoilor fiecărui consumator.

Sinum Cloud – control inteligent, de la distanță, al temperaturii și iluminatului

Puteți controla și edita parametrii de încălzire și iluminat în timp ce sunteți la serviciu, la cumpărături, în călătorie? Bineînțeles, sistemul modern Sinum face acest lucru posibil. Prin intermediul unui port Ethernet sau WiFi, puteți conecta unitatea de control EH-01 la internet și astfel puteți controla electronicele din casă cu ajutorul unui dispozitiv mobil, de oriunde de pe pământ. Important este că, chiar dacă internetul este temporar oprit, dispozitivele inteligente vor continua să funcționeze, deoarece EH-01 funcționează pe rețeaua locală LAN. Controlul de la distanță al locuinței, în funcție de dispozitivele conectate, vă oferă acces la vizualizarea temperaturii camerei, a statisticilor, combină activitățile selectate într-o scenă, vă permite să creați scenarii avansate și să le ajustați în funcție de momentul zilei.

Pentru înregistrare, vizitați adresa: https://sinum.tech/login

Doriți să aflați mai multe despre posibilitățile oferite de sistemul Sinum? Aruncați o privire pe site-ul web: https://www.sinum.eu/. Puteți, de asemenea, să ne trimiteți un e-mail sau să ne sunați. Detaliile de contact ale reprezentanților diferitelor departamente ale companiei sunt disponibile la adresa: https://www.sinum.eu/kontakt